Fioletowe babeczki
Składniki:
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanka oleju
- 2 jaja
- barwnik fioletowy
- aromat truskawkowy
- miseczka żurawiny
Sposób przygotowania:
Zalewamy żurawinę wrzącą wodą. Mieszamy łyżką mąkę, cukier, aromat w proszku, proszek do pieczenia i barwnik. Dodajemy mleko, olej i jaja. Mieszamy wszystko łyżką. Następnie, gdy żurawina jest już sparzona, odcedzamy ją i wsypujemy do ciasta. Mieszamy lekko i rozlewamy do papilotek. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 25 minut. Po wystygnięciu dekorujemy lukrem i perełkami cukrowymi :)
/Karola
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz