sobota, 16 lutego 2013

Fioletowe babeczki

Składniki:


  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanka oleju
  • 2 jaja
  • barwnik fioletowy
  • aromat truskawkowy
  • miseczka żurawiny

Sposób przygotowania:


Zalewamy żurawinę wrzącą wodą. Mieszamy łyżką mąkę, cukier, aromat w proszku, proszek do pieczenia i barwnik. Dodajemy mleko, olej i jaja. Mieszamy wszystko łyżką. Następnie, gdy żurawina jest już sparzona, odcedzamy ją i wsypujemy do ciasta. Mieszamy lekko i rozlewamy do papilotek. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 25 minut. Po wystygnięciu dekorujemy lukrem i perełkami cukrowymi :)










/Karola

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz